skip to Main Content
387 35 631 686 387 61 814 426 Petrovice Gornje bb (Pista), Kalesija

Savjeti za čišćenje, održavanje i prozračivanje Vaših PVC prozora

Njega prozorskih okvira

Aluplast okviri sačinjeni su od materijala otpornog na vremenske uslove istovremeno vrlo jednostavnim za održavanje. Za čišćenje glatkih i higijenskih vanjskih površina potrebno Vam je samo lagano uobičajeno sredstvo za čišćenje. Onečišćenja nastala od prašine i kiše uklanjaju se vrlo brzo.
Ne koristiti sredstva koja nagrizaju povšinu, kiseline, razrjeđivači, benzin i sl. Ukoliko na Vašim prozorima imate onečišćenja koja ne možete ukloniti uobičajenim sredstvima obratite se Vašem proizvođaču.

Njega prozorskih brava

Brave Vaših PVC prozora izrađene su od visokokvalitetnog i postojanog materijala. Kod pranja prozora brtve bi trebalo očistiti od prašine i nečistoća.
Kod redovne upotrebe silikoskih ulja možete višestruko produljiti elasticitet i funkcionalnost prozorskih bravica.
Sredstva za čišćenje prozorskih bravica narušite preko Vašeg proizvođača.

Njega prozorskih okova

Pokretljivi dijelovi okova podmazuju se s par kapi ulja, a dijelovi brava s mašću za podmazivanje. S time je funkcionalnost prozora očuvana. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije obratite se svom proizvođaču.

Prozračivanje i grijanje

Moderni PVC prozori su sami po sebi ali i s prozorskim otvorom tako dihtovani da ne dolazi do prirodne izmjene zraka. Onaj tko se pobrine za potrebno prozračivanje u prostoru , može s modernim PVC prozorima uštedjeti na troškovima grijanja i postići zdravu mikroklimu u prostoru.
Brzo i efektivno je prozračivanje kroz dva poprečno ugrađena prozora, jer samo jedan prozor ponekad nije dovoljan. Pet minuta ja dovoljno za izmjenu zraka. Za prozračivanje potrebno nam je 10 minuta.
Najbolje rezultate postižemo kod tri, četiri prozračivanja na dan. Trebate propaziti na nesmetano strujanje zraka ( npr. veliki namještaj ili sl.). Kod kuhanja, kupanja i tuširanja nastaje više vlage u prostoru i stoga je u kuhinji i kupaoni potrebno češće prozračiti. Načelno: zamagljeni prozori su znak da je potrebno prozračiti.
Za podršku prozračivanju možete koristiti i Basic Air plus®-Lüfter ili REGEL-air®-Lüfter koji se ugrađuju u prozor.

Osnovno čišćenje nakon ugradnje prozora

Kod ugradnje može doći do onečišćenja prozora malterom, bojom, građ. ljepilom i sl. Ostaci maltera i boje najbolje se uklanjaju pomoću špahtle. Obratite pažnju da kamenčići u malteru ostavljaju ogrebotine na površini. Ostatke ljepila uklonite s žiletima za brijanje.

Back To Top