skip to Main Content
387 35 631 686 387 61 814 426 Petrovice Gornje bb (Pista), Kalesija

Štednja energije

Štedjeti energiju kroz toplinsku zaštitu

Imate previsoke troškove grijanja? Najšešće nije u pitanju Vaše grijanje nego Vaši prozori.

“Izdržati će još koju godinu” tako razmišlja svaki domaćin pri pogledu na svoje stare prozore. Ako prozor još uvijek dobro izgleda izvana, to još dugo ne znači da ima dovoljno dobru toplinsku izolaciju. Koliko se novca doslovce baci kroz loše izolirane prozore većini ljudi i nije do kraja jasno. Znači : Ako odgađamo izmjenu prozora na duge staze zasigurno štedimo na pogrešnoj strani.
S prozorima aluplast štedite svoj novac i ujedno pridonosite zaštiti okoliša!

U prosjeku oko 8 % površine ovojnice zgrade čine prozori, ali prouzokuju skoro 40 % toplinskih gubitaka.

 

 

 

 

 

 

 

Termokamera prikazuje bez sumnje: Prije sanacije sa aluplast prozorima visoke temperature na površini i s time značajne gubitke energije u području okvira i stakla – jasno prepoznatljive površine u crvenoj i žutoj boji. Nakon izmjene prozora je gubitak energije potpuno minimiziran.

Sa aluplast prozorima možete masivno reducirati potrošnju toplinske energije Vaše kuće – za Vas značajne uštede u kućnom budžetu, a istovremeno važan korak očuvanju okoliša!

Bilo u novogradnji ili energetskoj sanaciji: S neponovljivom vrijednosti topinskog koeficijenta od 0,60 W/m²K je energeto® najbolji prozor u svojoj klasi. Već danas ispunjava sve zahtjeve predviđene u novom propisu o uštedama energije iz godine 2020! 

Sa uštedom do 2.500 € je energeto® investicija, koja se za Vas dvostruko isplati: dugoročno Vi održavate vrijednost svoje nekretnine, a istovremeno je energeto® jedna izuzetno isplativo financijsko ulaganje U usporedbi sa troškovima nabave dolazimo do značajnih i sigurnih prinosa koje su višestruko bolj od aktualnih financijskih ulaganja.
Bitno niža potrošnja energije ne olakšava samo Vama, nego i okolišu: Emisija CO²-Vaše kuće reducira se svake godine za 7.300 kg.

energeto®-Fenster su kod poboljšanog stabiliteta za 20 % lakši nego konvencionalni prozori To štedi gorivo kod transporta i štiti okoliš.

A Vi ? Vi ćete uskoro znati cijeniti poboljšanu kvalitetu stanovanja kroz dobro izolirane prozore!

 

Potencijal uštede po kući i godini*

Novi referentni PVC prozor sa UW = 0,9 W/m² K

Usporedba kuća sa
15 do 20 godina stari prozori

sa UW = 2,8 W/m²K
Ušteda lož ulje: 1203 Litara
Ušteda troškovi grijanja: EUR 1.143.-
CO2Ušteda: 3.249 kg/Lož ulje sezona

Usporedba kuća sa
30 godina stari prozori

sa UW = 5,2 W/m²K
Ušteda lož ulje: 2.723 Litara
Ušteda troškovi grijanja: EUR 2.587.-
CO2-Ušteda: 7.352 kg/ Lož ulje sezona

Back To Top